MOLITVA MALOJ SESTRI MAGDALENI

ISUSOVA MALA SESTRA MAGDALENA rođena je u Parizu 26. travnja 1898. godine u lotarinškoj obitelji. Još od djetinjstava želi posvetiti svoj život Bogu. U 23. godini otkriva životopis malog brata Karla (Charles de Foucauld) u kojem pronalazi ideal života o kojem je sanjala: „Življeno Evanđelje, potpuno siromaštvo i iznad svega ljubav“.

Poslije dvadeset godina čekanja odlazi u Alžir. Konačno može nasljedovati Isusa iz Nazareta stopama malog brata Karla. 8. rujna 1939. godine ondje polaže svoje prve redovničke zavjete osnivajući tako Bratstvo Isusovih malih sestara.

U to vrijeme Isusova mala sestra Magdalena mislila je samo na „male sestre nomatkinje i kontemplativne“, živeći usred muslimana i dijeleći u prijateljstvu težak život nomada Sahare.

Očima i srcem usredotočenim na Isusa, jedini uzor, započinje novi oblik redovničkog života, kontemplativni život usred svijeta, svijeta siromaha te osobito usredotočen na Gospodinovu prisutnost u Euharistiji u produženoj molitvi klanjanja u tišini.

1946. uvjerena je kako Bratstvo treba postati univerzalno i proširiti se cijelim svijetom: „Željela bih staviti iskru ljubavi u svaki kutak zemlje…

Prožeta strašću za jedinstvom postaje Božja nomatkinja na putevima svijeta u vjernoj ljubavi prema Crkvi.

Smatrala je uvijek Djetešce iz Betlehema istinskim utemeljiteljem Bratstva i žarko je željela da svako bratstvo bude poput betlehemske špilje, znak Božje nježnosti…

I sve do svoje smrti u Rimu 6. studenog 1989. godine žurno je hitila ravno naprijed okrenuta čitavim svojim bićem svome Gospodinu, Onome koji ju je uzeo za ruku, kojeg strastveno ljubljaše…

Proces za proglašenje blaženom otvoren je 14. studenog 1997. godine u Rimskom vikarijatu. A 13. listopada  2021. godine Papa Franjo je potvrdio Dekret o junačkim krjepostima male sestre Magdalene.

Prijedlog molitve u devetnici koja započinje 28. listopada:

MOLITVA

Gospodine Isuse,

Ti si Gospodar nemogućega…

Zagovorom male sestre Magdalene

S povjerenjem te molimo:

umnoži u nama vjeru,

otvori nam srce za ljubav prema

svakom ljudskom biću,

daruj nam milost…

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu

Kako bijaše na početku tako i sada i vazda i u vjeke vjekova. Amen.

 

(Imprimatur: Rimski vikarijat 5.11.2003.)